Koncert Dua Penezić – Batoš

Osnovna glazbena škola Pakrac u suradnji s Ministarstvom kulture i medija organizira 8. studenog 2022 . godine, u koncertnoj dvorani glazbene škole, s početkom u 18 sati, koncert na kojem će nastupiti glazbeni umjetnici flautistica Renata Penezić i pijanist Ivan Batoš.

Renata Penezić diplomirala je na ljubljanskoj Akademiji za glasbo u klasi Fedje Rupela. Već na trećoj godini studija postala je solo flautistica Zagrebačke filharmonije. Uz djelatnost u orkestru podjednako uspješno razvija karijeru solistice i komorne glazbenice, surađujući s hrvatskim i inozemnim glazbenim umjetnicima i ansamblima. Gostovala je u Europi i na Dalekom istoku, a svestranost i širinu interesa potvrđuje izuzetno širokim repertoarom, od rane do suvremene glazbe. Članica je ansambla Musica Viva od njegova osnutka 1998. godine. Redovito snima za Hrvatski radio, a ostvarila je i više zapaženih nosača zvuka te je dobitnica mnogih nagrada. Uspješnu pedagošku djelatnost razvija na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje djeluje kao naslovni redovni profesor flaute, održava seminare iz flaute u zemlji i inozemstvu te je i članica ocjenjivačkih sudova međunarodnih flautističkih natjecanja. Voditeljica je i utemeljiteljica, uz Tamaru Coha-Mandić, Zagrebačkog ansambla flauta.

Ivan Batoš rođen je u Splitu 1979. godine, osnovnu i srednju glazbenu školu završio je u Splitu u klasi Ivane Oreb, a na Muzičkoj akademiji u Zagrebu je diplomirao 2002. (Đuro Tikvica) i magistrirao 2009. (Lovro Pogorelić). Usavršavao se na seminarima svjetski poznatih pijanista i pedagoga te je osnivač komornog Trija GIG s kojim od 2006.  redovito koncertira po cijeloj Hrvatskoj. Dobitnik je većeg broja nagrada za svoju umjetničku djelatnost. Dugogodišnji je umjetnički suradnik Muzičke akademije u Zagrebu, a od siječnja 2022. docent je na Odjelu Glazbe i medija Sveučilišta Sjever u Varaždinu. 2019. godine nizom solističkih koncerata pod nazivom „Varijacije smijeha i zaborava“ popraćenih videoprojekcijama autora Domagoja Zovka obilježio je 90. godišnjicu rođenja Milana Kundere u više hrvatskih gradova. U nemogućnosti održavanja koncerata uživo u razdoblju karantene 2020. godine, svoj doprinos 250. obljetnici Beethovenovog rođenja ostvario je izvedbom Varijacija na Diabellijevu temu kroz 33 dnevne objave na Facebooku na digitalnom klaviru iz svog dnevnog boravka.

Tags: No tags